alt

Udruga NINA u suradnji s tvrtkom Renzzo d.o.o. nastoji kroz svoj rad motivirati brojne sugrađane da daju svoj nesebičan doprinos, te kroz volonterstvo steknu novo iskustvo. Maligne bolesti kod djece predstavljaju posebnu socijalno-medicinsku dimenziju jer bolest ne pogađa samo dijete već i cijelu obitelj. Okružje malog bolesnika važan je čimbenik na putu do izlječenja, gdje mu je potrebno dati ljubav i snagu.

Stoga je nužno roditeljima pružiti pomoć i potporu u svakodnevnim teškoćama s kojima se suočavaju, među ostalim i povezivanjem s drugim roditeljima čija djeca boluju od malignih bolesti radi razmjene iskustava i informacija. Prioritet nam je ohrabriti roditelje, prebroditi s njima najteže trenutke u životu. Svjesni smo da ta djeca nisu kao druga djeca, ali i pored poteškoća koje im je sudbina odredila, oni su najbolji i najveći borci. Njihova djetinjstva su prekinuta, igre su zamijenili dugim i iscrpljujućim liječenjima, teškim i agresivnim terapijama i zračenjima. Najčešće teškoće s kojima se susreću obitelji djece su financijske prirode. Najteže su situacije gdje ni jedan roditelj nije zaposlen. Liječenje i dijagnostika je u principu besplatna, ali veliki trošak su lijekovi za jačanje imuniteta i poseban režim ishrane oboljele djece.

Većina malignih bolesti u dječjoj dobi liječi se uspješnije nego u odraslih te je zahvaljujući suvremenim metodama moguće izliječiti 70-90% oboljele djece.

Nažalost, uzroci malignih bolesti u djece još uvijek su slabo poznati pa nije poznata ni prava prevencija. No, važno je istaknuti značaj redovitih sistematskih pregleda djece kako bi se bolest otkrila u ranom stadiju te razvijanja zdravih navika poput pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti. Nadamo se da ćete financijski podržati naš projekt, ne samo da ćete pomoći pri neophodnim troškovima liječenja i time postati prijatelj i dobročinitelj obiteljima koje se suočavaju s malignom bolešću, nego ćete potaknuti promjenu svijesti javnosti o važnosti društvene odgovornosti za probleme osoba u potrebi.

Uključiti se možete kupnjom majica, kišobrana i torba sa porukom Udruge NINA. Ono što nudimo Vama koji želite pomoći i uključiti se ovaj hvalevrijedan projekt je apliciranje Vašeg loga na te artikle što se dodatno NE naplaćuje.

alt

Naši donatori

" Od srca se zahvaljujemo svima što potičete rad Udruge NINA"

Želite nam pomoći?