Dana 08. kolovoza 2013 osnovana je udruga NINA i to sa jednim i osnovnim ciljem, a to je pomoći djeci sa malignim bolestima i pomoći roditeljima da lakše prebrode teškoće sa kojima će se susretati. Nažalost svjesni smo toga da su maligne bolesti kod djece u stalnom porastu i putem toga htjeli bi svojim iskustvom te uz pomoć stručnih osoba pomoći djeci i roditeljima u borbi koja im predstoji.

Kao roditelj koji je dobio tu strašnu vijest o dijagnozi prije otprilike četiri godine dobro znam o čemu govorim. Naime našoj Nini dijagnosticiran je „eozinofilni granulom desne orbite“. No, prvo i jedino što smo supruga i ja čuli bio je „tumor“ i dalje jednostavno ne čuješ ništa. Dalje krenu ona pitanja: zašto moje dijete, kako itd.No nakon početnog šoka te kad krene terapija shvatili smo da to nije kraj već početak borbe gdje smo bili zahvalni za svaku informaciju i pomoć koju smo primili i zato je nastala i ova ideja za našu udrugu.Danas je naša Nina zdravo i sretno dijete koja će za tjedan dana sjesti u školsku klupu i zato smo sretni i ponosni, no još uvijek protrnemo na svako njezino „boli me glava, nije mi dobro itd“ i to se vjerovatno nikad neće promijeniti. Ali kao što imamo priliku vidjeti iz nedavnih primjera nisu svi te sreće.

Na ovim stranicama ćete naći neke osnovne informacije o dječjim tumorima, a kada nažalost dobijete dijagnozu ne čekajte, javite se, a mi ćemo se potruditi vam pomoći na najbolji mogući način.

Robert, Ninin tata

Naši donatori

" Od srca se zahvaljujemo svima što potičete rad Udruge NINA"

Želite nam pomoći?